İçeriğe geç

Şarkikaraağaç Mahalleleri

Şarkikaraağaç İlçesi

Şarkikaraağaç mahalleleri, Şarkikaraağaç ilçesi alan olarak Türkiye’nin iki yüz seksen yedinci en büyük ilçesidir. Akdeniz bölgesinde yer alan Isparta’nın ilçesi olan Şarkikaraağaç, Isparta’nın yerleşim yerlerinden biridir. Şarkikaraağaç İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 544 km2’dir. Şarkikaraağaç ilçesinin rakımı ise 1.223 m olarak hesaplanmıştır. Şarkikaraağaç ilinin Kuzeyinde ve batısında Eğirdir, doğusunda ise Yenişarbademli, Güneyinde ise Sütçüler ilçeleri bulunmaktadır. Şarkikaraağaç ilçesi Akdeniz iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Şarkikaraağaç İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Şarkikaraağaç ilçesi 2019 yılı TÜİK verilerine göre 4.557 nüfusa sahiptir.

Şarkikaraağaç ilçesini coğrafi konumu ise 38° 4′ 47.2656” Kuzey ve 31° 21′ 42.4512” Doğu gps koordinatlarıdır.

Şarkikaraağaç Mahalleleri

Şarkikaraağaç ilçesinin 16 mahallesi bulunmaktadır. Şarkikaraağaç ilçesinin 26 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Şarkikaraağaç mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Camikebir mahallesi, Ulvikale mahallesi ve Fatih mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Cumhuriyet mahallesi, Çukur mahallesi ve Bölükler mahalleleridir.

Şarkikaraağaç mahalleleri

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

ŞARKİKARAAĞAÇ MAHALLELERİ

  1. Alcıklar Mah.
  2. Asılkale Mah.
  3. Aşağı Mah.
  4. Aşağıkale Mah.
  5. Bölükler Mah.
  6. Camikebir Mah.
  7. Cumhuriyet Mah.
  8. Çördük Mah.
  9. Çukur Mah.
  10. Fatih Mah.
  11. Kerkük Mah.
  12. Orta Mah.
  13. Orta Mah.
  14. Suvar Mah.
  15. Ulu Mah.
  16. Ulvikale Mah.

Şarkikaraağaç Tarihi ve Gezilecek Yerler

Şarkikaraağaç mahalleleri, Şarkikaraağaç Helva Ve Kültür Şenlikleri, Beyşehir Gölü, İnönü İlköğretim Okulu, Hükümet Konağı, Çınar Ağacı, Ağalar Mezarlığı, Alaca Mescit (Kürt Camii), Sultan Fatih Camisi (Cami-İ Kebir)-Ulu Cami Ve Aslan Doğmuş Hamam Ve Biyolojik Havuz gibi yerler bulunmaktadır. Isparta ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.