İçeriğe geç

Kırıkkale İlçeleri

Kırıkkale İlçeleri, Kırıkkale ilinin alan olarak Türkiye’nin altmış dokuzuncu en büyük ilidir. Kırıkkale’nin ismini, şehrin 3 km. Kuzeyindeki Kırıkköyü ile kendin merkezindeki Kaletepe’nin kısaltılarak birleştirilmesinden ortaya çıktığı söylenir. Bölgenin ismi Osmanlı belgelerinde, şimdiki haliyle Kırıkkal’a şeklinde geçmektedir. Kırıkkale ilinin ekonomik yapısını tarım ve sanayi sektörleri oluşturmaktadır. Buğday, arpa ve şeker pancarı gibi başlıca tarım ürünleridir. Kırıkkale ilinin 2021 TÜİK verisine göre 275.968 nüfusa sahip ilimizdir.

Kırıkkale İlçeleri Nelerdir?

Kırıkkale ilinin 9 ilçesi bulunmaktadır. Kırıkkale ilçeleri alfabetik sırasıyla Bahşili, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Kırıkkale (il merkezi), Keskin, Sulakyurt, Yahşihan ilçelerdir. Kırıkkale merkez ilçesi Kırıkkale Merkez ilçesi olarak geçmektedir. En kalabalık nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Merkez, Yahşihan ve Keskin ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Çelebi, Karakeçili ve Balışeyh ilçeleridir.

kırıkkale ilçe haritası

Diğer ilçeleri ve merkez ilçeleri aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

KIRIKKALE İLÇELERİ

  • Kırıkkale (il merkezi)
  • Bahşili
  • Balışeyh
  • Çelebi
  • Delice
  • Karakeçili
  • Keskin
  • Sulakyurt
  • Yahşihan

Kırıkkale İlçeleri, Kırıkkale Hangi Bölgemizdedir?

Kırıkkale ili İç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Kuzeyinde Çankırı ve Çorum, doğusunda Yozgat, güneyinde Kırşehir, batısında ise Ankara illeri bulunmaktadır. Kırıkkale iklimi ise tipik sert karasal iklimi hüküm sürmektedir. Kışları soğuk, yazları ise sıcak ve kurak geçmektedir. Yıllık ortalama en fazla sıcaklık 39, en az sıcaklık ise -21 derecedir.

Kırıkkale Nerede? Kırıkkale’ye Nasıl Gidilir?

Kırıkkale ilinin yüz ölçümü 4,575 km2’dir. Kırıkkale coğrafi konumu ise 39° 50′ 23.2188” Kuzey ve 33° 30′ 31.9572” Doğu gps koordinatlarıdır.

Kırıkkale’ye nasıl gidilir: Harita üzerinden mevcut konumuna tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.

Kırıkkale Tarihi ve Gezilecek Yerler

Kırıkkale ilçeleri, MKE Silah Müzesi, Sulu Mağara Yeraltı Şehri, Ceritkale Kaya Mezarları, Hasandede Camii ve Türbesi, Ballı Camii ve Türbesi, Haydar Sultan Camii ve Türbesi, Karaahmetli Tabiat Parkı, Çeşnigir Köprüsü, Konak gibi yerler bulunmaktadır. Tarihi evleri, dini yapılar, tarihi yapılar, tabiat parkları, kaya mezarı, kültürünü yansıtan müzeler ve yeraltı şehri bulunan ilimizdir. Kültür ve tarih turizmi için tercih edilmesi gereken illerimizden biridir.

Kırıkkale Valiliği resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Kırşehir İlçeleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…