Kayseri ilçeleri, Kayseri ili alan olarak Türkiye’nin sekizinci en büyük ilidir. Kayseri, MÖ 4000 ile MS 2000 arasında 6000 yıllık bir tarihe ev sahipliği yapmıştır. MÖ 2000 yıllarında Anadolu’ya gelen Hititler, Kültepe (Kaniş) yerleşimleri kurmuşlardır. Kültepe, Kayseri ovasının en büyük şehri ve Anadolu’nun en büyük höyüklerinden biri olması bu yerleşimleri göstermektedir. Kayseri ilinin ekonomik yapısını tarım ve madencilik ön planda durmaktadır. Tarım sektöründe buğday, arpa, şekerpancarı ve patates başlıca yetiştirilen ürünlerdendir. Maden sanayisi önemli bir sektör olarak kabul edebiliriz. Kayseri ili 2019 TÜİK verisine göre 1.407.409 nüfusa sahip ilimizdir.
Kayseri İlçeleri Nelerdir?
Kayseri ilinin 16 ilçe bulunmaktadır. Kayseri ilçeleri alfabetik sırasıyla Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar ilçeleridir. Kayseri merkez ilçeleri ise Kocasinan ve Melikgazi ilçeleridir. En kalabalık nüfusu ise sırasıyla Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Özvatan, Felahiye ve Akkışla ilçeleridir.
Diğer ilçelere ve merkez ilçelerini aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.
KAYSERİ İLÇELERİ
- Akkışla
- Bünyan
- Develi
- Felahiye
- Hacılar
- İncesu
- Kocasinan (merkez ilçe)
- Melikgazi (merkez ilçe)
- Özvatan
- Pınarbaşı
- Sarıoğlan
- Sarız
- Talas
- Tomarza
- Yahyalı
- Yeşilhisar
Kayseri İlçeleri, Kayseri Hangi Bölgemizdedir?
Kayseri ili İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Kuzeyinde Sivas ve Yozgat, doğusunda Kahramanmaraş, güneyinde Adana ve Niğde, batısında ise Nevşehir illeri bulunmaktadır. Kayseri ilinin iklimi karasal olarak söyleyebiliriz. Bazı bölgelerinde ise tipik bir bozkır iklimi hüküm sürmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı geçmektedir.
Kayseri Nerede? Kayseri’ye Nasıl Gidilir?
Kayseri ilinin yüz ölçümü 17,170 km2’dir. Kayseri’nin coğrafi konumu ise 38° 43′ 13.7640” Kuzey ve 35° 28′ 57.3492” Doğu gps koordinatlarıdır.
Kayseri’ye nasıl gidilir. Harita üzerinden mevcut konumuna tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.
Kayseri Tarihi ve Gezilecek Yerler
Kayseri ilçeleri, Kayseri Kalesi Ve Surları, Kayseri Saat Kulesi, Eski Kayseri Evleri, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Evi ve Müzesi, Amerikan Koleji Ve Hastanesi Binası, Ali Dağı, Erciyes Dağı (Kayak Merkezi), Aladağlar Milli Parkı, Hacer Vadisi ve Ormanı gibi yerler bulunmaktadır. Tarihi evler ve yapılar, kayak merkezleri, önemli meydanlar ve doğa harikalarını barındıran birçok medeniyete ev sahipliği yapmış illerimizdendir. Kültür ve doğa turizmi için tercih edilmesi gereken illerimizdendir.