Burdur Merkez İlçesi
Burdur Merkez mahalleleri, Burdur Merkez ilçesi alan olarak Türkiye’nin otuz beşinci en büyük ilçesidir. Akdeniz bölgesinde yer alan Burdur’un ilçesi olan Burdur Merkez, Burdur’un yerleşim yerlerinden biridir. Burdur Merkez İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 1.567 km2’dir. Burdur Merkez ilçesinin rakımı ise 963 m olarak hesaplanmıştır. Burdur Merkez ilinin Kuzeyinde Afyonkarahisar, doğusunda ise Ağlasun ve Çeltikçi, batısında Yeşilova, Güneyinde ise Kemer ilçeleri bulunmaktadır. Burdur Merkez ilçesi Akdeniz iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Burdur Merkez İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Burdur Merkez ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 111.984 nüfusa sahiptir.
Burdur Merkez ilçesini coğrafi konumu ise 37° 43′ 6.0024” Kuzey ve 30° 16′ 56.3988” Doğu gps koordinatlarıdır.
Burdur Merkez Mahalleleri
Burdur Merkez ilçesinin 34 mahallesi bulunmaktadır. Burdur Merkez ilçesinin 47 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Burdur Merkez mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Armağan İlci mahallesi, Emek mahallesi ve Bahçelievler mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Kuyu mahallesi, Sinan mahallesi ve Necati Bey mahalleleridir.
Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.
BURDUR MERKEZ MAHALLELERİ
- Akın Mah.
- Armağan İlci Mah.
- Atatürk Mah.
- Aydınlıkevler Mah.
- Bağlar Mah.
- Bahçelievler Mah.
- Bozkurt Mah.
- Burç Mah.
- Cemil Mah.
- Çeşmedamı Mah.
- Değirmenler Mah.
- Dere Mah.
- Emek Mah.
- Fevzi Çakmak Mah.
- Hızır İlyas Mah.
- İnönü Mah.
- Karasenir Mah.
- Kışla Mah.
- Konak Mah.
- Kuyu Mah.
- Mehmet Akif Ersoy Mah.
- Menderes Mah.
- Necati Bey Mah.
- Özgür Mah.
- Pazar Mah.
- Recep Mah.
- Sakarya Mah.
- Sinan Mah.
- Şeker Evleri Mah.
- Şirinevler Mah.
- Tepe Mah.
- Üçdibek Mah.
- Yeni Mah.
- Yenice Mah.
Burdur Merkez Tarihi ve Gezilecek Yerler
Burdur Merkez mahalleleri Salda Gölü – Yeşilova, Tarihi Osmanlı Yapıları – Merkez, Lisinia Doğa – Merkez, Burdur Lavanta tarlaları, Burdur Arkeoloji Müzesi, Saat Kulesi gibi yerler bulunmaktadır. Burdur ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.
Burdur Merkez Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…