İçeriğe geç

Burdur İlçeleri

Burdur ilçeleri, Burdur ili alan olarak Türkiye’nin kırk dokuzuncu en büyük şehridir. Burdur antikçağda İsauria, Lykaonia ile doğudan, Pamphylia ile güneyden, Likya ve Karia ile batıdan Firigya ve Galatia ilede kuzeyden çevrili Pisidia antik coğrafyasında bulunmaktadır. Burdur ismini Türkmen boylarının Kınalı aşireti mensuplarının bölgenin doğal güzelliklerinden dolayı ‘Cennet burasıdır. Burada dur!’ sözleriyle almıştır. Burdur ilinin ekonomisi ağırlıklı olarak tarımdır. Hayvancılık, ormancılık ve balıkçılık gibi ekonomik faaliyetlerde bulunmaktadır. Buğday, arpa, çavdar ve mısır gibi ürünler yetiştirilmektedir. Burdur ilinin 2021 TÜİK verisine göre 273.716 nüfusa sahiptir.

Burdur İlçeleri Nelerdir?

Burdur ilinin 11 ilçesi bulunmaktadır. Burdur ilçeleri alfabetik sırayla Burdur (il merkezi), Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni, Yeşilova ilçeleridir. Burdur ilinin merkez ilçesi Burdur Merkez olarak geçmektedir. En kalabalık ilçeleri sırayla Merkez, Bucak ve Gölhisar ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Kemer, Çeltikçi ve Altınyayla ilçeleridir.

burdur ilce haritası

Diğer ilçelere ve merkez ilçelerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

BURDUR İLÇELERİ

  • Burdur (il merkezi)
  • Ağlasun
  • Altınyayla
  • Bucak
  • Çavdır
  • Çeltikçi
  • Gölhisar
  • Karamanlı
  • Kemer
  • Tefenni
  • Yeşilova

Burdur İlçeleri, Burdur Hangi Bölgemizdedir?

Burdur ilimiz Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Güneyinde Antalya ve Muğla ilinin bir kısmı, doğusunda Isparta ve Antalya, kuzeyinde Afyon, batısında ise Denizli illeri bulunmaktadır. Burdur ilinde karasal iklim tipi görülmektedir. Yüksek kesimler Akdeniz ikliminden ayrılmaktadır. Yazları sıcak, kışları ise çok soğuk geçmektedir. En yüksek sıcaklıkları ortalama 39 derece, en düşük soğukluklar ise ortalama 16 derece seyretmektedir.

Burdur Nerede? Burdur’a Nasıl Gidilir?

Burdur ili coğrafi konumu ise 37° 43′ 6.0024” Kuzey ve 30° 16′ 56.3988” Doğu gps koordinatlarıdır. Burdur ilinin yüz ölçümü 7,174 km2’dir.

Burdur’a nasıl gidilir: Harita üzerinden mevcut konumuna tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.

Burdur Tarihi ve Gezilecek Yerler

Burdur Salda Gölü – Yeşilova, Tarihi Osmanlı Yapıları – Merkez, Lisinia Doğa – Merkez, Burdur Lavanta tarlaları, Burdur Arkeoloji Müzesi, Saat Kulesi, Sagalassos Antik Kenti, Karacaören Barajı, İnsuyu Mağarası gibi yerler bulunmaktadır. Geçmiş medeniyetlerden kalan kent, birçok doğal harikalar özellikle Salda Gölü ve ilin kültürel karakterini yansıtan yerlerdir. Kültür ve doğa gezisi için kesinlikle tercih edilebilir illerimizdendir.

Burdur Valiliği resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Yeşilova Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…