İçeriğe geç

Bitlis Merkez Mahalleleri

Bitlis Merkez İlçesi

Bitlis Merkez mahalleleri, Bitlis Merkez ilçesi alan olarak Türkiye’nin yirmi altıncı en büyük ilçesidir. Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Bitlis’in ilçesi olan Bitlis Merkez, Bitlis’in yerleşim yerlerinden biridir. Bitlis Merkez İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 1.064 km2’dir. Bitlis Merkez ilçesinin rakımı ise 1.637 m olarak hesaplanmıştır. Bitlis Merkez ilinin Kuzeyinde Güroymak, doğusunda ise Hizan, batısında Mutki, Güneyinde ise Siirt ilçeleri bulunmaktadır. Bitlis Merkez ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Bitlis Merkez İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Bitlis Merkez ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 70.344 nüfusa sahiptir.

Bitlis Merkez ilçesini coğrafi konumu ise 38° 24′ 2.0520” Kuzey ve 42° 6′ 34.2036” Doğu gps koordinatlarıdır.

Bitlis Merkez Mahalleleri

Bitlis Merkez ilçesinin 22 mahallesi bulunmaktadır. Bitlis Merkez ilçesinin 71 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Bitlis Merkez mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Hüsrev Paşa mahallesi, Beş Minare mahallesi ve Sekiz Ağustos mahalleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Boztepe mahallesi, Konaç mahallesi ve Pınarbaşı mahalleridir.

bitlis merkez mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

BİTLİS MERKEZ MAHALLELERİ

  1. Atatürk Mah.
  2. Beş Minare Mah.
  3. Boztepe Mah.
  4. Çınarbaşı Mah.
  5. Düz Mah.
  6. Gazi Bey Mah.
  7. Hersan Mah.
  8. Hüsrev Paşa Mah.
  9. İnönü Mah.
  10. Kale Mah.
  11. Konaç Mah.
  12. Muştakbaba Mah.
  13. Pınarbaşı Mah.
  14. Saray Mah.
  15. Sekiz Ağustos Mah.
  16. Şemsi Bitlis Mah.
  17. Taş Mah.
  18. Üç Kardeş Mah.
  19. Yeni Mah.
  20. Yolalan Mah.
  21. Yükseliş Mah.
  22. Zeydan Mah.

Bitlis Merkez Tarihi ve Gezilecek Yerler

Bitlis Merkez mahalleleri, Bitlis Kalesi, Bitlis Etnografya Müzesi, Şerefiye Cami, El Aman Hanı, İhlasiye Medresesi ve Külliyesi, Tarihi Kasrık Köprüsü ve Gökmeydan Cami gibi yerler bulunmaktadır. Bitlis ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Bitlis Merkez Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Güroymak Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…