İçeriğe geç

Bitlis İlçeleri

[bitlis_ilceleri]

Bitlis ilçeleri, Bitlis ili alan olarak Türkiye’nin otuz altıncı en büyük şehridir. Bitlis ilinin tarihi 5000 ile 7000 yıllık ve Neolitik Çağı yani Yenitaş dönemine kadar uzanmaktadır. Bitlis ilinde gerçekçi arkeolojik çalışmalar yapılmadığından karanlık ve bilinmez bir tarihe sahiptir. Bitlis ilinin ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ile sürdürmektedir. Hayvancılık ve ormancılıkta ekonomik faaliyetlerde yer almaktadır. Antep fıstığıi meyan kökü, elma ve kiraz gibi ürünler yetiştirilmektedir. Bitlis ilinin 2021 TÜİK verisine göre 352.277 nüfusa sahip ilimizdir.

Bitlis İlçeleri Nelerdir?

Bitlis ilinin 7 ilçesi bulunmaktadır. Bitlis ilinin ilçeleri alfabetik sırasıyla Bitlis (il merkezi), Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki, Tatvan ilçeleridir, Bitlis ilinin merkez ilçesi Bitlis Merkez olarak geçmektedir. En kalabalık ilçeleri sırasıyla Tatvan, Merkez ve Güroymak ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri sırayla Mutki ve Adilcevaz ilçeleridir.

bitlis ilce haritası

Diğer ilçelere ve merkez ilçelerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

BİTLİS İLÇELERİ

  • Bitlis (il merkezi)
  • Adilcevaz
  • Ahlat
  • Güroymak
  • Hizan
  • Mutki
  • Tatvan

Bitlis İlçeleri, Bitlis Hangi Bölgemizdedir?

Bitlis ilimiz Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Güneyinde Siirt, doğusunda Van ili ve Van gölü, kuzeyinde Muş, batısında ise Batman illeri bulunmaktadır. Deniz seviyesinden 1545 metre yüksekte bulunan Bitlis ili kışları uzun sürmektedir. Kışları aşırı yağışlı ve soğuk, yazları kısa sürmekle birlikte sıcak ve kurak geçmektedir. İklim tipine bakacak olursak karasal iklimi görülmektedir. Ortalama yıllık sıcaklık ise 9 derece seyretmektedir.

Bitlis Nerede? Bitlis’e Nasıl Gidilir?

Bitlis ili coğrafi konumu ise 38° 24′ 2.0520” Kuzey ve 42° 6′ 34.2036” Doğu gps koordinatlarıdır. Bitlis ilinin yüz ölçümü 8,855 km2’dir.

Bitlis’e nasıl gidilir: Harita üzerinden mevcut konumuna tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.

Bitlis Tarihi ve Gezilecek Yerler

Bitlis ilçeleri, Tarihi Bitlis Evleri, Bitlis Çarşısı, Bitlis Etnografya Müzesi, Bitlis Kaplıcaları, Bitlis Kayak Merkezi, Tatvan Kayak Merkezi, Adilcevaz Sahili, Tatvan, Hizan, Nemrut Gölü gibi yerler bulunmaktadır. Bitlis’in tarihi ilçeleri ve evleri kentin kültürel karakterini yansıtan varlıklardır. Kültür ve doğa gezisi için harika bir tercih olabilecek illerimizdendir.

Bitlisi Valiliği resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Tatvan Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…