İçeriğe geç

Yağlıdere Mahalleleri

Yağlıdere İlçesi

Yağlıdere mahalleleri, Yağlıdere ilçesi alan olarak Türkiye’nin yedi yüz on ikinci en büyük ilçesidir. Karadeniz bölgesinde yer alan Giresun’un ilçesi olan Yağlıdere, Giresun’un yerleşim yerlerinden biridir. Yağlıdere İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 327 km2’dir. Yağlıdere ilçesinin rakımı ise 104 m olarak hesaplanmıştır. Yağlıdere ilinin Kuzeyinde Espiye ve Keşap, doğusunda ise Güce, batısında Dereli, Güneyinde ise Alucra ilçeleri bulunmaktadır. Yağlıdere ilçesi Karadeniz iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Yağlıdere İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Yağlıdere ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 15.577 nüfusa sahiptir.

Yağlıdere ilçesini coğrafi konumu ise 40° 51′ 51.1776” Kuzey ve 38° 37′ 20.7840” Doğu gps koordinatlarıdır.

Yağlıdere Mahalleleri

Yağlıdere ilçesinin 16 mahallesi bulunmaktadır. Yağlıdere ilçesinin 26 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Yağlıdere mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Merkez mahallesi, Bük mahallesi ve Kozbükü mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Gültepe mahallesi, Akdarı mahallesi ve Ahallı mahalleleridir.

Yağlıdere mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

YAĞLIDERE MAHALLELERİ

  1. Ahallı Mah.
  2. Akdarı Mah.
  3. Akdoğan Mah.
  4. Bük Mah.
  5. Çağlayan Mah.
  6. Gültepe Mah.
  7. Günece Mah.
  8. Kızılelma Mah.
  9. Kozbükü Mah.
  10. Kurucalı Mah.
  11. Merkez Mah.
  12. Oruçbey Mah.
  13. Ömerli Mah.
  14. Palaklı Mah.
  15. Tepeköy Mah.
  16. Tuğlacık Mah.

Yağlıdere Tarihi ve Gezilecek Yerler

Yağlıdere mahalleleri Ağa Köprüsü, Çağlayan Köyü, Gölyanı Yaylası ve Hacı Abdullah Halife Külliyesi-Sarı Halife Tekkesi gibi yerler bulunmaktadır. Giresun ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Yağlıdere Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Tirebolu Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…