İçeriğe geç

Mecitözü Mahalleleri

Mecitözü İlçesi

Mecitözü mahalleleri, Mecitözü ilçesi alan olarak Türkiye’nin üç yüz doksan dokuzuncu en büyük ilçesidir. Karadeniz bölgesinde yer alan Çorum’un ilçesi olan Mecitözü, Çorum’un yerleşim yerlerinden biridir. Mecitözü İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 825 km2’dir. Mecitözü ilçesinin rakımı ise 811 m olarak hesaplanmıştır. Mecitözü ilinin Kuzeyinde ve doğusunda Amasya, batısında Çorum Merkez, güneyinde Ortaköy ilçeleri bulunmaktadır. Mecitözü ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Mecitözü İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Mecitözü ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 14.564 nüfusa sahiptir.

Mecitözü ilçesini coğrafi konumu ise 40° 31′ 13.8972” Kuzey ve 35° 17′ 43.0368” Doğu gps koordinatlarıdır.

Mecitözü Mahalleleri

Mecitözü ilçesinin 8 mahallesi bulunmaktadır. Mecitözü ilçesinin 55 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Mecitözü mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Doğu mahallesi, Bahçelievler mahallesi ve Tutluk mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Şehler mahallesi, Camikebir mahallesi ve Hıdırlık mahalleleridir.

mecitözü mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

MECİTÖZÜ MAHALLELERİ

  1. Bahçelievler Mah.
  2. Camikebir Mah.
  3. Doğu Mah.
  4. Hıdırlık Mah.
  5. Mescit Mah.
  6. Sarıdede Mah.
  7. Şehler Mah.
  8. Tutluk Mah.

Mecitözü Tarihi ve Gezilecek Yerler

Mecitözü mahalleleri, Elvan Çelebi Cami ve Türbesi, eski Özel İdare binası, eski Askerlik Şubesi binası, eski Hükümet binası, Evkaya Mezarı ve Kozören göleti, Köprübaşı göleti, Söğütyolu göleti ve Şıhlar göleti gibi yerler bulunmaktadır. Çorum ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Mecitözü Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Oğuzlar Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…