İçeriğe geç

Laçin Mahalleleri

Laçin İlçesi

Laçin mahalleleri, Laçin ilçesi alan olarak Türkiye’nin sekiz yüz yirmi beşinci en büyük ilçesidir. Karadeniz bölgesinde yer alan Çorum’un ilçesi olan Laçin, Çorum’un yerleşim yerlerinden biridir. Laçin İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 196 km2’dir. Laçin ilçesinin rakımı ise 729 m olarak hesaplanmıştır. Laçin ilinin Kuzeyinde Osmancık, doğusunda ise Amasya, batısında Dodurga, güneyinde Çorum Merkez ilçeleri bulunmaktadır. Laçin ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Laçin İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Laçin ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 4.514 nüfusa sahiptir.

Laçin ilçesini coğrafi konumu ise 40° 46′ 14.1996” Kuzey ve 34° 53′ 14.8668” Doğu gps koordinatlarıdır.

Laçin Mahalleleri

Laçin ilçesinin 3 mahallesi bulunmaktadır. Laçin ilçesinin 13 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Laçin ilçesinin üç mahallesi bulunmaktadır. Laçin mahalleleri nüfus büyüklüğü sırasıyla Yeni mahallesi, Bahçelievler mahallesi ve Fatih mahalleleridir. Laçin ilçesinin nüfus yapısını yaklaşık yüzde ellisini kentsel yerleşim yani mahalleleri oluşturmaktadır. Geri kalan yüzde ellilik kısmını kırsal yerleşim oluşturmaktadır.

laçin mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

LAÇİN MAHALLELERİ

  1. Bahçelievler Mah.
  2. Fatih Mah.
  3. Yeni Mah.

Laçin Tarihi ve Gezilecek Yerler

Laçin mahalleleri, Kapılıkaya Anıtsal Kaya Mezarı, Laçin Köşk Evi Mesire Yeri, Çatak Tabiat Parkı, Ahmet Dede Türbesi Ve Yeşilgöl gibi yerler bulunmaktadır. Çorum ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Laçin Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Kargı Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…