İçeriğe geç

Eceabat Mahalleleri

Eceabat İlçesi

Eceabat mahalleleri, Eceabat ilçesi alan olarak Türkiye’nin altı yüz yirmi altıncı en büyük ilçesidir. Marmara bölgesinde yer alan Çanakkale’nin ilçesi olan Eceabat, Çanakkale’nin yerleşim yerlerinden biridir. Eceabat İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 430 km2’dir. Eceabat ilçesinin rakımı ise 9 m olarak hesaplanmıştır. Eceabat ilinin Kuzeyinde Gelibolu ilçesi bulunmaktadır. Eceabat ilçesi Marmara iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Eceabat İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Eceabat ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 8.863 nüfusa sahiptir.

Eceabat ilçesini coğrafi konumu ise 40° 11′ 3.4224” Kuzey ve 26° 21′ 33.8184” Doğu gps koordinatlarıdır.

Eceabat Mahalleleri

Eceabat ilçesinin 2 mahallesi bulunmaktadır. Eceabat ilçesinin 12 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Eceabat ilçesinin iki mahallesi bulunmaktadır. Eceabat mahalleleri nüfus büyüklüğü sırasıyla İsmetpaşa mahallesi ve Kemalpaşa mahalleleridir. Eceabat ilçesinin nüfus yapısını yaklaşık yüzde ellisini kentsel yerleşim yani mahalleleri oluşturmaktadır. Geri kalan yüzde ellilik kısmını kırsal yerleşim oluşturmaktadır.

eceabat mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

ECEABAT MAHALLELERİ

  1. İsmetpaşa Mah.
  2. Kemalpaşa Mah.

Eceabat Tarihi ve Gezilecek Yerler

Eceabat mahalleleri, Yeni Zelanda Anıtı, Kocadere Köyü, Kilye Koyu, Alçıtepe Köyü, Anzak Koyu, Bigalı Atatürk Evi, Kabatepe Orman Kampı, Lone Pine Mezarlığı ve Anıtı ve İsimsiz Topçu Yüzbaşı Şehitliği gibi yerler bulunmaktadır. Çanakkale ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Eceabat Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Ezine Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…