İçeriğe geç

Sarıveliler Mahalleleri

Sarıveliler İlçesi

Sarıveliler mahalleleri, Sarıveliler ilçesi alan olarak Türkiye’nin beş yüz yirmi birinci en büyük ilçesidir. İç Anadolu bölgesinde yer alan Karaman’ın ilçesi olan Sarıveliler, Karaman’ın yerleşim yerlerinden biridir. Sarıveliler İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 2.245 km2’dir. Sarıveliler ilçesinin rakımı ise 1.141 m olarak hesaplanmıştır. Sarıveliler ilçesinin Kuzeyinde ve doğusunda Konya, batısında Karaman Merkez, Güneyinde ise Mersin ilçeleri bulunmaktadır. Sarıveliler ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Sarıveliler İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Sarıveliler ilçesi 2019 yılı TÜİK verilerine göre 7.965 nüfusa sahiptir.

Sarıveliler ilçesini coğrafi konumu ise 36° 41′ 55.0032” Kuzey ve 32° 37′ 3.9612” Doğu gps koordinatlarıdır.

Sarıveliler Mahalleleri

Sarıveliler ilçesinin 19 mahallesi bulunmaktadır. Sarıveliler ilçesinin 4 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Sarıveliler mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Adiller mahallesi, Merkez mahallesi ve Küçük Karapınar mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Cumhuriyet mahallesi, Günder mahallesi ve Göksu mahalleleridir.

sarıveliler mahalleleri

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

SARIVELİLER MAHALLELERİ

  1. Adiller Mah.
  2. Baş Mah.
  3. Cumhuriyet Mah.
  4. Çakıllar Mah.
  5. Çukurbağ Mah.
  6. Esentepe Mah.
  7. Göksu Mah.
  8. Gülpazar Mah.
  9. Günder Mah.
  10. Karakaya Mah.
  11. Küçük Karapınar Mah.
  12. Mençek Mah.
  13. Merkez Mah.
  14. Ortaköy Mah.
  15. Turcalar Mah.
  16. Ulucami Mah.
  17. Yeşilyurt Mah.
  18. Yeşilyurt Mah.
  19. Yıldız Mah.

Sarıveliler Tarihi ve Gezilecek Yerler

Sarıveliler mahalleleri, Çiçek Hasat Etkinlikleri Kardelen Festivali, Hacı Salih Camii, Karaçayır Mevkii, Güneş Seyir Tepesi, Sarıveliler Roma Kalesi, Evliya Aksakal Ümmi Sinan Evi Ve Karacaoğlan’ın Mezarı gibi yerler bulunmaktadır. Karaman ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.