İçeriğe geç

Mutki Mahalleleri

Mutki İlçesi

Mutki mahalleleri, Mutki ilçesi alan olarak Türkiye’nin iki yüz seksen altıncı en büyük ilçesidir. Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Bitlis’in ilçesi olan Mutki, Bitlis’in yerleşim yerlerinden biridir. Mutki İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 1.069 km2’dir. Mutki ilçesinin rakımı ise 1.486 m olarak hesaplanmıştır. Mutki ilinin Kuzeyinde Güroymak, doğusunda ise Bitlis merkez, batısında Batman, Güneyinde ise Siirt ilçeleri bulunmaktadır. Mutki ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Mutki İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Mutki ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 31.791 nüfusa sahiptir.

Mutki ilçesini coğrafi konumu ise 38° 24′ 30.9168” Kuzey ve 41° 55′ 20.3556” Doğu gps koordinatlarıdır.

Mutki Mahalleleri

Mutki ilçesinin 15 mahallesi bulunmaktadır. Mutki ilçesinin 66 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Mutki mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Yeni mahallesi, Pınarbaşı mahallesi ve Gölbaşı mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Yüksekova mahallesi, Çmen mahallesi ve Yenibağ mahalleleridir.

mutki mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

MUTKİ MAHALLELERİ

  1. Cami Mahallesi
  2. Çukurca
  3. Eyubiyecami Mahallesi
  4. Fatih Mahallesi
  5. Gölbaşı Mahallesi
  6. Göztepe
  7. Levent Mahallesi
  8. Orta Mahallesi
  9. Ömeriye Mahallesi
  10. Pınarbaşı Mahallesi
  11. Taşlı Pınar Mahallesi
  12. Yeni Bağ Mahallesi
  13. Yeni Mahalle
  14. Yeni Mahallesi
  15. Yeniköy Mahallesi

Mutki Tarihi ve Gezilecek Yerler

Mutki mahalleleri, Mutki Kitap Sokağı, Beyaz Su Mesire Alanı, Gümüşkanat Şelalesi ve Beyaz Kilise gibi yerler bulunmaktadır. Bitlis ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Mutki Kaymakamlık resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Hizan Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…