İçeriğe geç

Söğüt Mahalleleri

Söğüt İlçesi

Söğüt mahalleleri, Söğüt ilçesi alan olarak Türkiye’nin beş yüz elli dördüncü en büyük ilçesidir. Marmara bölgesinde yer alan Bilecik’in ilçesi olan Söğüt, Bilecik’in yerleşim yerlerinden biridir. Söğüt İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 523 km2’dir. Söğüt ilçesinin rakımı ise 682 m olarak hesaplanmıştır. Söğüt ilinin Kuzeyinde Gölpazarı, doğusunda ise İnhisar, batısında Bilecik merkez ve Bozüyük, Güneyinde ise Eskişehir ilçeleri bulunmaktadır. Söğüt ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Söğüt İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Söğüt ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 17.924 nüfusa sahiptir.

Söğüt ilçesini coğrafi konumu ise 37° 53′ 22.2684” Kuzey ve 41° 7′ 45.4224” Doğu gps koordinatlarıdır.

Söğüt Mahalleleri

Söğüt ilçesinin 5 mahallesi bulunmaktadır. Söğüt ilçesinin 30 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Amasya Merkez mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Kayhan mahallesi, Cumhuriyet mahallesi ve Türkmen mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Balaban mahallesi ve Orta mahalleleridir. Söğüt ilçesinin nüfus yapısının yüzde yetmişlik kısmını kentsel yerleşim kesimi oluşturmaktadır. Geri kalan kısım yani yüzde otuzluk kısmı kırsal kesimi kapsamaktadır.

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

SÖĞÜT MAHALLELERİ

  1. Balaban Mah.
  2. Cumhuriyet Mah.
  3. Kayhan Mah.
  4. Orta Mah.
  5. Türkmen Başı Mah.

Söğüt Tarihi ve Gezilecek Yerler

Söğüt mahalleleri, Ertuğrul Gazi Türbesi, Hamidiye Camii, Dursun Fakıh Türbesi, Çelebi Sultan Mehmet Camii, Söğüt Çaltı Kaplıcası, Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı ve Türbin Mesire Yeri gibi yerler bulunmaktadır. Bilecik ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Söğüt Tarihi ve Gezilecek Yerler

Söğüt Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Yenipazar Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…