İçeriğe geç

Pazaryeri Mahalleleri

Pazaryeri İlçesi

Pazaryeri mahalleleri, Pazaryeri ilçesi alan olarak Türkiye’nin yedi yüz elli dördüncü en büyük ilçesidir. Marmara bölgesinde yer alan Bilecik’in ilçesi olan Pazaryeri, Bilecik’in yerleşim yerlerinden biridir. Pazaryeri İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 324 km2’dir. Pazaryeri ilçesinin rakımı ise 806 m olarak hesaplanmıştır. Pazaryeri ilinin Kuzeyinde Bilecik merkez, doğusunda ve güneyinde Bozüyük, batısında Bursa ilçeleri bulunmaktadır. Pazaryeri ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Pazaryeri İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Pazaryeri ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 10.077 nüfusa sahiptir.

Pazaryeri ilçesini coğrafi konumu ise 40° 10′ 40.9296” Kuzey ve 30° 31′ 8.2524” Doğu gps koordinatlarıdır.

Pazaryeri Mahalleleri

Pazaryeri ilçesinin 4 mahallesi bulunmaktadır. Pazaryeri ilçesinin 23 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Yenipazar ilçesinin dört tane mahalleleri bulunmaktadır. Yenipazar mahalleleri en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Yeni mahallesi, Osmangazi mahallesi, Zafer mahallesi ve Çöte mahalleleridir. Pazaryeri ilçesinin nüfus yapısının kentsel yerleşim kesimi yaklaşık yüzde onluk bir kısmını oluşturmaktadır. Kırsal yerleşim ise nüfusun ağırlıklı olan tarafını oluşturmakta ve yüzde doksanlık gibi bir orana sahiptir.

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

PAZARYERİ MAHALLELERİ

  1. Çöte Mah.
  2. Osmangazi Mah.
  3. Yeni Mah.
  4. Zafer Mah.

Pazaryeri Tarihi ve Gezilecek Yerler

Pazaryeri mahalleleri, Kara Mustafa Paşa Camisi, Bozcaarmut Göleti, Küçük Elmalı Göleti ve Pelitözü Göleti gibi yerler bulunmaktadır. Bilecik ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Pazaryeri Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Osmaneli Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…