İçeriğe geç

Hopa Mahalleleri

Hopa İlçesi

Hopa mahalleleri, Karadeniz bölgesinde yer alan Artvin’in ilçesi olan Hopa, Artvin’in yerleşim yerlerinden biridir. Hopa ilçesi alan olarak Türkiye’nin sekiz yüz yirmi birinci en büyük ilçeler arasında yer almaktadır. Hopa İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 204 km2’dir. Hopa ilçesinin rakımı ise 50 m olarak hesaplanmıştır. Hopa İlçesinin, Kuzeyinde, Kemalpaşa, Doğusunda, Borçka Batısında, Arhavi Güneyinde, Murgul ilçeleri bulunmaktadır. Hopa ilçesi Karadeniz iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmakta ve yatırım için uygun alanlar yer almaktadır. Hopa İlçesinin turizm sektöründe katkı sağlayacak noktaları da bulunmaktadır. Hopa ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 27,631 nüfusa sahiptir.

Hopa ilçesini coğrafi konumu ise 41° 23′ 40.6284” Kuzey ve 41° 25′ 11.4312” Doğu gps koordinatlarıdır.

Hopa Mahalleleri

Hopa ilçesinin 7 mahallesi bulunmaktadır. Hopa ilçesinin 16 köy yerleşkesi bulunmaktadır. Hopa mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Sundura mahallesi, Orta Hopa mahallesi ve Merkez mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise Cumhuriyet mahallesi, Yukarı Kule dibi mahallesi ve Su gören mahalleridir. Sundura mahallesi ilçe nüfusunun yüzde elli oranında olduğu görülmektedir.

hopa mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

HOPA MAHALLELERİ

  1. Bucak Mah.
  2. Cumhuriyet Mah.
  3. Merkez Kule dibi Mah.
  4. Orta Hopa Mah.
  5. Su gören Mah.
  6. Sundura Mah.
  7. Yukarı Kule dibi Mah.

Hopa Tarihi ve Gezilecek Yerler

Hopa mahalleleri, Çamburnu Tabiat Koruma Alanı, Hopa Eski Evler, Kopmuş Plajı, Hopa Çarşı, Batum Gezisi gibi yerler bulunmaktadır. Artvin ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Hopa Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Borçka Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…