İçeriğe geç

Tekirdağ Nüfusu

Tekirdağ Nüfusu Nedir?

Tekirdağ nüfusu, TÜİK verilerine 2021 yılında 1.113.400’dir. Bu nüfusun 570.355 erkek nüfusu, 543.045 ise kadın nüfusu şeklindedir. Tekirdağ ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir. Son olarak il hakkında genel bilgiler verilmiştir.

Tekirdağ Nüfus Dağılımı

Tekirdağ ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir.

Yıllara Göre Tekirdağ Nüfusu

Please select a wpDataTable.
tekirdağ yıllara göre nüfusu
tekirdağ yıllara göre nüfusu grafik

Tekirdağ ili yıllara göre nüfuslarına bakıldığında 2007 ve 2021 yılları arasında genel olarak azalmalar yaşanmaktadır. Bu yıllar arasında erkek nüfusunun daha fazla olduğu görülmektedir.

Tekirdağ İlçeleri Nüfusu

Please select a wpDataTable.

İlçelere göre Tekirdağ ili nüfusuna bakıldığında en fazla nüfusa sahip olan üç ilçe; Çorlu, Süleymanpaşa ve Çerkezköy ilçeleridir. En fazla nüfus yüzdesi Çorlu ilçesine aittir. En az nüfusa sahip olan ilçeler ise Marmaraereğlisi, Muratlı ve Hayrabolu ilçeleridir. En az nüfus yüzdesine sahip olan ise Marmaraereğlisi ilçesidir.

Nüfus Artış Hızı

Please select a wpDataTable.
tekirdağ nüfus artış hızı

Nüfus artış hızı doğal nüfus oranı ile doğum ve ölüm sayısı arasındaki farkın toplamı ile elde edilir. 2014 ve 2018 yılları arasında nüfus artış hızında kısmen de olsa sabit olarak ilerleyip, bundan sonraki yıllarda aynı şekilde devam etmektedir.

Nüfus Yoğunluğu

Please select a wpDataTable.

Tekirdağ ilinin nüfus yoğunluğunu nüfus/km2 şeklinde elde edilebilir. Bunun için yıllara göre olan nüfus ve ilin yüz ölçümü (10.073 km2) verilerini kullanılmaktadır. Bu hesaplama sonucunda nüfusun artması veya azalması durumunda yoğunluklarda doğru orantılı olarak değişmektedir.

Tekirdağ Hakkında

Tekirdağ ilinin alan olarak Türkiye’nin elli dört en büyük ilidir. Tekirdağ ilinde insan yerleşkesi ile ilgili en eski kalıntılara Karansıllı köyü çervesindeki Yatak, Kuştepe ve Malkara yakınlarındaki Balıtepe adlı kalıntı yerlerinde tespit edilmiştir. Bunlar Alt Paleolitik Dönemine dair aletlerin keşfedildiği açık hava kalıntı yerleridir. Tekirdağ ilinin ekonomik yapısını tarım ve sanayi sektörleri yer almaktadır. Turizm sektöründe de gelişmeler görünmektedir.

tekirdağ nüfusu