Sivas İlçeleri, Sivas ilinin alan olarak Türkiye’nin ikinci en büyük ilidir. Sivas ili MÖ 17. yüzyılda Hitit sınırları içinde bulunan, kentin güney kısımlarında Geç Hitit devletleri döneminde Tilgarimmu adıyla kullanılmaya başladı. MÖ 8. yüzyılda Kimmer ve İskit saldırılarına uğramışlardı. MÖ 6. yüzyılların başlarında Medlerin ve aynı yüzyılların ortalarında da Perslerin etkisi altına girmişti. Sivas ekonomik yapısını tarım sektörü oluşturmaktadır. Bir diğer ekonomik sektör ise hayvancılık sektörüdür. Sivas ilinin 2021 TÜİK verisine göre 636.121 nüfusa sahip ilimizdir.
Sivas İlçeleri Nelerdir?
Sivas ilinin 17 ilçesi bulunmaktadır. Sivas ilçeleri alfabetik sırasıyla Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğanşar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Merkez, Şarkışla, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli, Zara ilçeleridir. Sivas merkez ilçesi Sivas Merkez ilçesi olarak geçmektedir. En kalabalık nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Merkez, Şarkışla ve Yıldızeli ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Doğanşar, Gölova ve Akıncılar ilçeleridir.
Diğer ilçeleri ve merkez ilçeleri aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.
SİVAS İLÇELERİ
- Akıncılar
- Altınyayla
- Divriği
- Doğanşar
- Gemerek
- Gölova
- Gürün
- Hafik
- İmranlı
- Kangal
- Koyulhisar
- Merkez
- Şarkışla
- Suşehri
- Ulaş
- Yıldızeli
- Zara
Sivas İlçeleri, Sivas Hangi Bölgemizdedir?
Sivas İç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Kuzeyinde Tokat, Ordu ve Giresun illeri, doğusunda Erzincan, güneyinde Malatya ve Kahramanmaraş, batısında ise Yozgat illeri bulunmaktadır. Sivas ili iklimi tipik karasal iklim görülmektedir. Kışları soğuk ve sert, yazları ise sıcak ve kurak seyretmektedir. Yılın yarısından azı kar yağışla geçmektedir.
Sivas Nerede? Sivas’a Nasıl Gidilir?
Sivas ilinin yüz ölçümü 28,619 km2’dir. Sivas coğrafi konumu ise 39° 45′ 1.9656” Kuzey ve 37° 0′ 54.0792” Doğu gps koordinatlarıdır.
Sivas’a nasıl gidilir: Harita üzerinden mevcut konumuna tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.
Sivas Tarihi ve Gezilecek Yerler
Sivas ilçeleri, Sivas Müzesi, Sivas Arkeoloji Müzesi, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Kangal Balıklı Kaplıca, Hobbit Evleri (Hobbit Yamaç Evleri), Paşa Fabrikası (Paşabahçe) Piknik ve Mesire Alanı, Koyunkaya Mesire Yeri, Gürün Gökpınar Gölü, Gemerek Sızır Şelalesi, Yıldız Dağı Kayak Merkezi, Sivas Metropol Spor Kompleksi gibi yerler bulunmaktadır. Tarihi ve dini yapılar, tabiat parkları, şelaleler, kaplıcalar ve kentin geçmiş ve günümüzdeki kültürünü sergileyen müzeleriyle kültür ve doğa turizmi için tercih edilebilir illerimizdendir.
Sivas Valiliği resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…