İçeriğe geç

Muğla Nüfusu

Muğla Nüfusu Nedir?

Muğla nüfusu, TÜİK verilerine 2021 yılında 1.021.141’dir. Bu nüfusun 517.961 erkek nüfusu, 503.180 ise kadın nüfusu şeklindedir. Muğla ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir. Son olarak il hakkında genel bilgiler verilmiştir.

Muğla Nüfus Dağılımı

Muğla ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir.

Yıllara Göre Muğla Nüfusu

Please select a wpDataTable.
muğla yıllara göre nüfusu
muğla yıllara göre nüfusu grafik

Muğla ili yıllara göre nüfuslarına bakıldığında 2007 ve 2021 yılları arasında artışlar yaşanmaktadır. Bu yıllar arasında erkek nüfusunun daha fazla olduğu görülmektedir.

Muğla İlçeleri Nüfusu

Please select a wpDataTable.

İlçelere göre Muğla ili nüfusuna bakıldığında en fazla nüfusa sahip olan üç ilçe; Bodrum, Fethiye ve Milas ilçeleridir. En fazla nüfus yüzdesi Bodrum ilçesine aittir. En az nüfusa sahip olan ilçeler ise Kavaklıdere, Datça ve Ula ilçeleridir. En az nüfus yüzdesine sahip olan ise Kavaklıdere ilçesidir.

Nüfus Artış Hızı

Please select a wpDataTable.

Nüfus artış hızı doğal nüfus oranı ile doğum ve ölüm sayısı arasındaki farkın toplamı ile elde edilir. 2013 ve 2021 yılları arasında genel olarak artışlar ve azalışlar yaşanmıştır. 2015 ve 2017 yılları arasında nüfus artış hızı oranında sabit

Muğla Nüfus Yoğunluğu

Please select a wpDataTable.

Muğla ilinin nüfus yoğunluğunu nüfus/km2 şeklinde elde edilebilir. Bunun için yıllara göre olan nüfus ve ilin yüz ölçümü (12.974 km2) verilerini kullanılmaktadır. Bu hesaplama sonucunda nüfusun artması veya azalması durumunda yoğunluklarda doğru orantılı olarak değişmektedir.

Muğla Hakkında

Muğla ili alan olarak Türkiye’nin on dokuzuncu en büyük ilidir. Antik Karya bölgesinin en eski yerleşimlerinden biri olan Muğla, bilinen tarihi boyunca başlangıçta Anadolu’nun yerli halkı Karyalıların, ardından bazı kısa dönemler halinde Mısır, Asur ve İskit işgallerinin, zamanla da özellikle kıyılarda Helenistik yerleşim hareketinin hükümeti altında kalmıştır. Muğla ilinin ekonomisi tarım, hizmet, sanayi ve turizm sektörleri oluşturmaktadır.

muğla nüfusu