Muğla İlçeleri, Muğla ili alan olarak Türkiye’nin on dokuzuncu en büyük ilidir. Antik Karya bölgesinin en eski yerleşimlerinden biri olan Muğla, bilinen tarihi boyunca başlangıçta Anadolu’nun yerli halkı Karyalıların, ardından bazı kısa dönemler halinde Mısır, Asur ve İskit işgallerinin, zamanla da özellikle kıyılarda Helenistik yerleşim hareketinin hükümeti altında kalmıştır. Muğla ilinin ekonomisi tarım, hizmet, sanayi ve turizm sektörleri oluşturmaktadır. Muğla ilinin 2021 TÜİK verisine göre 1.021.141 nüfusa sahip ilimizdir.
Muğla İlçeleri Nelerdir?
Muğla ilinin 13 ilçesi bulunmaktadır. Muğla ilçeleri alfabetik sırasıyla Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Milas, Menteşe (merkez ilçe), Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan ilçeleridir. Muğla ili merkez ilçeleri Menteşe ilçeleridir. En kalabalık nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Kavaklıdere, Datça ve Ula ilçeleridir.
Diğer ilçeleri ve merkez ilçeleri aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.
MUĞLA İLÇELERİ
- Bodrum
- Dalaman
- Datça
- Fethiye
- Kavaklıdere
- Köyceğiz
- Marmaris
- Milas
- Menteşe (merkez ilçe)
- Ortaca
- Seydikemer
- Ula
- Yatağan
Muğla İlçeleri, Muğla Hangi Bölgemizdedir?
Muğla ili Akdeniz bölgesinde bulunmaktadır. Kuzeyinde Aydın, doğusunda Denizli ve Burdur, güneyinde Akdeniz, batısında ise Egedeniz bulunmaktadır. Muğla iklimi tipik Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı seyretmektedir. Kıyıdan kuzeye doğru kısımlarda karasal iklim seyretmektedir.
Muğla Nerede? Muğla’ya Nasıl Gidilir?
Muğla ilinin yüz ölçümü 12,974 km2’dir. Muğla ilinin coğrafi konumu ise 36° 48′ 43.5708” Kuzey ve 34° 38′ 29.3244” Doğu gps koordinatlarıdır.
Muğla’ya nasıl gidilir: Harita üzerinden mevcut konumuna tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.
Muğla Tarihi ve Gezilecek Yerler
Muğla ilçeleri, Muğla Müzesi, Zeki Müren Sanat Müzesi, Marmaris Müzesi, Fethiye Müzesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Kızkumu Plajı, Ölüdeniz, İçmeler Halk Plajı, Sultaniye Kaplıcaları, Uyku Vadisi, Çubucak Tabiat Parkı, Kelebekler Vadisi, Fosforlu Mağara gibi Türkiye’nin yerli ve yabancı turistlerin turizm noktalarından biridir. Doğa harikaları ve eski medeniyetlerden kalmış izleri keşfetmek için, doğa ve kültür turizmi için gezilmesi gereken illerimizdendir.