Kırklareli nüfusu, TÜİK verilerine 2021 yılında 366.363’dir. Bu nüfusun 186.444 erkek nüfusu, 179.919 ise kadın nüfusu şeklindedir. Kırklareli ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir. Son olarak il hakkında genel bilgiler verilmiştir.
Kırklareli Nüfus Dağılımı
Kırklareli ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir.
Yıllara Göre Kırklareli Nüfusu
Please select a wpDataTable.
Kırklareli ili yıllara göre nüfuslarına bakıldığında 2007 ve 2021 yılları arasında artışlar yaşanmaktadır. Bu yıllar arasında erkek nüfusunun daha fazla olduğu görülmektedir.
Kırklareli İlçeleri Nüfusu
Please select a wpDataTable.
İlçelere göre Kırklareli ili nüfusuna bakıldığında en fazla nüfusa sahip olan üç ilçe; Lüleburgaz, Merkez ve Babaeski ilçeleridir. En fazla nüfus yüzdesi Lüleburgaz ilçesine aittir. En az nüfusa sahip olan ilçeler ise Kofçaz, Pehlivanköy ve Demirköy ilçeleridir. En az nüfus yüzdesine sahip olan ise Kofçaz ilçesidir.
Nüfus Artış Hızı
Please select a wpDataTable.
Nüfus artış hızı doğal nüfus oranı ile doğum ve ölüm sayısı arasındaki farkın toplamı ile elde edilir. 2007 ve 2018 yılına kadar nüfus artış hızı oranında sürekli bir artış yaşanmışken 2020 yılında ani bir düşüş yaşanmıştır. 2021 yılında bu durum yükselişe geçmiştir.
Kırklareli Nüfus Yoğunluğu
Please select a wpDataTable.
Kırklareli ilinin nüfus yoğunluğunu nüfus/km2 şeklinde elde edilebilir. Bunun için yıllara göre olan nüfus ve ilin yüz ölçümü (6.304 km2) verilerini kullanılmaktadır. Bu hesaplama sonucunda nüfusun artması veya azalması durumunda yoğunluklarda doğru orantılı olarak değişmektedir.
Kırklareli Hakkında
Kırklareli ilinin alan olarak Türkiye’nin elli beşinci en büyük ilidir. Kırklareli bölgesinde ilk yaşayan insanların Trakya bölgesinde yaşayan Traklar olduğu görülmüştür. MÖ 6. yüzyılda Persler, Büyük İskender önderliğindeki Makedonlar, MÖ 2. yüzyılda ise Romalıların gibi birçok devletlerin hüküm sürdüğü bölgelerinden biriydi. Kırklareli ilinin ekonomik yapısını tarım sektörü ağırlıklı olarak oluşturmaktadır. Sanayi sektöründe gelişme göstermekte, hayvancılık ve ormancılık gibi sektörlerde bulunmaktadır. Tarım ürünü olarak kiraz ve çavdar meşhur ürünlerindendir.