İçeriğe geç

Kırklareli İlçeleri

Kırklareli İlçeleri, Kırklareli ilinin alan olarak Türkiye’nin elli beşinci en büyük ilidir. Kırklareli bölgesinde ilk yaşayan insanların Trakya bölgesinde yaşayan Traklar olduğu görülmüştür. MÖ 6. yüzyılda Persler, Büyük İskender önderliğindeki Makedonlar, MÖ 2. yüzyılda ise Romalıların gibi birçok devletlerin hüküm sürdüğü bölgelerinden biriydi. Kırklareli ilinin ekonomik yapısını tarım sektörü ağırlıklı olarak oluşturmaktadır. Sanayi sektöründe gelişme göstermekte, hayvancılık ve ormancılık gibi sektörlerde bulunmaktadır. Tarım ürünü olarak kiraz ve çavdar meşhur ürünlerindendir. Ayrıca ayçiçeği bol yetiştirilir. Kırklareli ilinin 2021 TÜİK verisine göre 366.363 nüfusa sahip ilimizdir.

Kırklareli İlçeleri Nelerdir?

Kırklareli ilinin 8 ilçesi bulunmaktadır. Kırklareli ilçeleri alfabetik sırasıyla Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Lüleburgaz, Merkez ilçe, Pehlivanköy, Pınarhisar ve Vize ilçeleridir. Kırklareli merkez ilçesi Kırklareli Merkez olarak geçmektedir. En kalabalık nüfusa sahip ilçeleri sırasıyla Lüleburgaz, Merkez ve Babaeski ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Kofçaz, Pehlivan ve Demirköy ilçeleridir.

kırklareli ilçe haritası

Diğer ilçeleri ve merkez ilçelerini aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

KIRKLARELİ İLÇELERİ

  • Merkez
  • Babaeski
  • Demirköy
  • Kofçaz
  • Lüleburgaz
  • Pehlivanköy
  • Pınarhisar
  • Vize

Kırklareli İlçeleri, Kırklareli Hangi Bölgemizdedir?

Kırklareli ili Marmara bölgesinde bulunmaktadır. Kuzeyinde Bulgaristan, güneydoğusunda İstanbul, güneyinde Tekirdağ, batısında ise Edirne illeri bulunmaktadır. Kırklareli iklimini Karadeniz ve bazı bölgelerinde karasal iklim hüküm sürmektedir. Kıyısında kışlar ılık geçerken bazı bölgelerinde yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlı geçmektedir.

Kırklareli Nerede? Kırklareli’ye Nasıl Gidilir?

Kırklareli ilinin yüz ölçümü 6,304 km2’dir. Kırklareli ilinin coğrafi konumu ise 41° 44′ 7.7064” Kuzey ve 27° 13′ 27.7284” Doğu gps koordinatlarıdır.

Kırklareli’ ye nasıl gidilir: Harita üzerinden mevcut konumuna tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.

Kırklareli Tarihi ve Gezilecek Yerler

Kırklareli İlçeleri, İğneada Plajı, Panayır İskelesi Koyu, Selvez Koyu, Ali Rıza Efendi Kültür Evi, Kırklareli Müzesi, Atatürk Evi, Aşağı Pınar Açık Hava Köy Müzesi, Aşıklar Tepesi, Lüleburgaz Sokullu Hamamı, Yanasu Mağarası, Cehennem Şelaleleri, Beğendik Köyü gibi yerler bulunmaktadır. Tarihi yapıları, doğa harikaları, hamamları, mağaralar, tatil köyler ve kültürünü yansıtan müzeleriyle kültür ve doğa turizmi için tercih edilebilir illerimizdendir.

Kırklareli Valiliği resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Tekirdağ İlçeleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…