İçeriğe geç

Karabük İlçeleri

Karabük ilçeleri, Karabük ilçesi alan olarak Türkiye’nin Karabük adını, üzerinde bulundu coğrafi konum ve koşullardan almıştır. “Kara” ve “Bük” sözcükleri, kara çalılık yer anlamında, Karabük adının oluşmasında etkileyici farktörler olmuştur. Bu topluluklarda yaşayan Türkmen toplulukları, Karabük cemaati ismini bu şekilde almışlardı. Karabük ilinin ekonomik yapısı ağırlıklı olarak sanayi ve imalat sanayisi oluşturmaktadır. Özellikle demir-çelik sanayisi önemli bir noktadadır. Karabük ilinin 2021 TÜİK verisine göre 249.287 nüfusa sahip ilimizdir.

Karabük İlçeleri Nelerdir?

Karabük ilinin 6 ilçesi bulunmaktadır. Karabük ilçeleri alfabetik sırasıyla Eflani, Eskipazar, Merkez, Ovacık, Safranbolu, Yenice ilçeleridir. Karabük ilinin merkez ilçesi En kalabalık ilçeleri sırasıyla Merkez ve Safranbolu ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri ise sırasıyla Ovacık ve Eflani ilçeleridir.

karabük ilçe haritası

Diğer ilçeleri ve merkez ilçesini aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

KARABÜK İLÇELERİ

  • Eflani
  • Eskipazar
  • Merkez
  • Ovacık
  • Safranbolu
  • Yenice

Karabük İlçeleri, Karabük Hangi Bölgemizdedir?

Karabük ili Karadeniz bölgesinde yer alan ilimizdir. Kuzeyinde Bartın, doğusunda Kastamonu ve Çankırı illeri, güneyinde Ankara ve Bolu illeri, batısında ise Zonguldak illeri yer almaktadır. Karabük iklimi Karadeniz ile karasal iklimi arasında seyretmekte olan iklime sahiptir. Yıllık ortalama sıcaklık ise 13 derece şeklinde görülmektedir. En soğuk ayda yani Ocak ayında sıcaklık 2 derece olurken, en sıcak zamanlarında yani Temmuz ayında sıcaklık ise 23 derece şeklinde görülmektedir.

Karabük Nerede? Karabük’e Nasıl Gidilir?

Karabük yüz ölçümü 4,103 km2’dir. Karabük ilinin coğrafi konumu ise 41° 11′ 44.2356” Kuzey ve 32° 37′ 21.5544” Doğu gps koordinatlarıdır.

Karabük’e nasıl gidilir: Harita üzerinden mevcut konumuna tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.

Karabük Tarihi ve Gezilecek Yerler

Karabük ilçeleri, Safranbolu Saat Kulesi, Safranbolu Evleri, Kristal Cam Teras Safranbolu, Hıdırlık Tepesi, Nostalji Gezi Evi, Çikolata Müzesi, Kaymakamlar Gezi Evi, Anadolu Saat Kuleleri Minyatürleri Park Müzesi, Bulak Mencilis Mağarası, Karabük Kent Ormanı gibi yerler bulunmaktadır. Tarihi ve kültürünü anlamaya dair birçok izlerin barındırdığı ve müzeleriyle kentin kültürünü pekiştiren illerimizdendir. Doğa harikaları bakımdan ilginç mağaraları ve etkileyici parklarıyla kültür ve doğa gezisi için güzel bir tercih noktalarından olabilir.

Bartın ilçeleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…

Karabük Valiliği resmi sitesine buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz…