Gümüşhane yol tarifi; yazımızda öncelikle Gümüşhane şehrimize ait kısa bilgiler mevcut olup ardından, Gümüşhane’ye nasıl gidilir? Gümüşhane yol tarifi? Gümüşhane yol haritası? Gümüşhane İlçeleri Yol Güzergahı? Sorularına yanıt vereceğiz.
Gümüşhane İli Hakkında
Karadeniz bölgesinde yer alan Gümüşhane ili, Türkiye’nin en fazla nüfusa sahip yetmiş yedinci şehridir. Gümüşhane ili yüzölçümü yaklaşık 6,575km2’dir. Gümüşhane ilinin coğrafi konumu ise 40°23′17″K 39°25′07″D GPS koordinatlarıdır. Gümüşhane ilinin Kuzeyinde Trabzon, doğusunda ise Bayburt, batısında Giresun, Güneyinde ise Erzincan illeri bulunmaktadır. Gümüşhane ili Karadeniz iklimine sahiptir. Gümüşhane ülkemizde turizmin önemli noktalarından biridir. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Gümüşhane ili 2019 yılı TÜİK verilerine göre 164.521 nüfusa sahiptir. Kuzey Anadolu sıradağları içinde yer alan ilin toprakları çok engebeli olup en yüksek yeri günümüzde Çakırgöl olarak bilinen Kolat dağlarında 3.000 metreyi geçmektedir
Gümüşhane ili hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız
Gümüşhane’ye Nasıl Gidilir?
Gümüşhane’ye kara yolu tercih ederek gidebilirsiniz. Karayolu ile özel aracınız veya kara yolu toplu taşıma araçları ile Gümüşhane’ye gelebilirsiniz. Gümüşhane karayolu ile İstanbul’a yaklaşık 1117 km, Ankara’ya yaklaşık 781 km, İzmir’den ise yaklaşık 1363 km uzaklıktadır. Hava yolu ve Demir yolu ile ulaşımı yoktur.
Gümüşhane Yol Tarifi
Bulunduğunuz konumdan Gümüşhane’ye yol tarifi oluşturmak için tıklayınız.
Gümüşhane Yol Haritası
Harita sayesinde konuma tıklayıp yol tarifi butonuna tekrar tıkladığınızda bulunduğunuz konumdan veya seçeceğiniz başka bir konumdan Gümüşhane’ye yol güzergahı oluşturabilirsiniz.
Gümüşhane İlçeleri Yol Tarifi?
Yukarıda yer alan bilgiler ile Gümüşhane iline kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Şimdi ise Gümüşhane ilimize bağlı ilçelerin yol tarifine ulaşmak için aşağıdaki listede yer alan ve gitmek istediğiniz ilçeye tıklayarak yol güzergahı bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Gümüşhane İlçeleri
- Gümüşhane (il merkezi)
- Kelkit
- Köse
- Kürtün
- Şiran
- Torul