İçeriğe geç

Bingöl Nüfusu

Bingöl Nüfusu Nedir?

Bingöl nüfusu, TÜİK verilerine 2021 yılında 283.112’dir. Bu nüfusun 143.049 erkek nüfusu, 109.431 ise kadın nüfusu şeklindedir. Bingöl ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir. Son olarak il hakkında genel bilgiler verilmiştir.

Bingöl Nüfus Dağılımı

Bingöl ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir.

Yıllara Göre Bingöl Nüfusu

Please select a wpDataTable.
bingöl yıllara göre nüfusu
bingöl yıllara göre nüfusu grafik

Bingöl ili yıllara göre nüfuslarına bakıldığında sürekli artış yaşanmaktadır. 2007-2021 yılları arasında erkek nüfusu daha fazla olduğu görülmektedir.

Bingöl İlçeleri Nüfusu

Please select a wpDataTable.

İlçelere göre Bingöl ili nüfusuna bakıldığında en fazla nüfusa sahip olan üç ilçe; Merkez, Solhan ve Genç ilçeleridir. En fazla nüfus yüzdesi Merkez ilçesine aittir. En az nüfusa sahip olan ilçeler ise Yayladere, Yedisu ve Kiğı İlçeleridir. En az nüfus yüzdesine sahip olan ise Yayladere ilçesidir.

Nüfus Artış Hızı

Please select a wpDataTable.

Nüfus artış hızı doğal nüfus oranı ile doğum ve ölüm sayısı arasındaki farkın toplamı ile elde edilir. 2018 ve 2019 yılları arasında nüfus artış hızında ciddi bir düşüş yaşanmış olup, bundan sonraki yıllarda yükselmeler gerçekleşmiştir.

Bingöl Nüfus Yoğunluğu

Please select a wpDataTable.

Bingöl ilinin nüfus yoğunluğunu nüfus/km2 şeklinde elde edilebilir. Bunun için yıllara göre olan nüfus ve ilin yüz ölçümü (8.277 km2) verilerini kullanılmaktadır. Bu hesaplama sonucunda nüfusun artması veya azalması durumunda yoğunluklarda doğru orantılı olarak değişmektedir.

Bingöl Hakkında

Bingöl ili alan olarak Türkiye’nin otuz sekizinci en büyük şehridir. 1927 yılına kadar Çolik ismi ile bir ilçemizdi. 4 Ocak 1936 yılında Bingöl iline merkez konumuna ulaşmıştır. Bingöl ilinin ekonomisi tarım, hayvancılık ve ormancılık faaliyetleri uygulanmaktadır. Ekonomisinde en önemli geçim kaynağı hayvancılık faaliyetleridir. Ayrıca arıcılık ve kümes hayvancı yetiştiriciliği yapılmaktadır.