İçeriğe geç

Bilecik İlçeleri

Bilecik ilçeleri, Bilecik ili alan olarak Türkiye’nin yetmişinci en büyük şehridir. Günümüz yerleşimiyle alakalı bilgiler kısıtlıdır. Şehrin 4 km güneybatısında yerleşimin M.Ö 3000’lere döneminde olduğu düşünülen Agrilion antik kenti yer almaktadır. Bilecik ilinin ekonomik faaliyetleri tarım ve hayvancılıktır. Başlıca tarım ürünü olarak Buğday, baklagiller, arpa ve mısır ürünleri yetiştirilmektedir. Bilecik ilinin 2021 TÜİK verisine göre 228.334 nüfusa sahiptir.

Bilecik İlçeleri Nelerdir?

Bilecik ilinin 8 ilçesi bulunmaktadır. Bilecik ilinin ilçeleri alfabetik sırasıyla Bilecik (il merkezi), Bozüyük, Gölpazarı, İnhisar, Osmaneli, Pazaryeri, Söğüt, Yenipazar ilçeleridir. Bilecik ilinin merkez ilçesi Bilecik Merkez ilçesi olarak geçmektedir. En kalabalık ilçeleri sırasıyla Merkez, Bozüyük ve Osmaneli ilçeleridir. En az nüfusa sahip ilçeleri sırasıyla İnhisar, Yenipazar ve Pazaryeri ilçeleridir.

bilecik ilce haritası

Diğer ilçelere ve merkez ilçelerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

BİLECİK İLÇELERİ

  • Bilecik (il merkezi)
  • Bozüyük
  • Gölpazarı
  • İnhisar
  • Osmaneli
  • Pazaryeri
  • Söğüt
  • Yenipazar

Bilecik İlçeleri, Bilecik Hangi Bölgemizdedir?

Bilecik ilimiz Marmara bölgesinde yer almaktadır. Güneyinde Eskişehir ve Kütahya, doğusunda Bolu ve Ankara, kuzeyinde Sakarya, batısında ise Bursa illeri bulunmaktadır. Bilecik iklimi tipik İç Anadolu iklimi hüküm sürmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kış ayları ise soğuk ve yağışlı, bazı bölgelerinde ılık geçmektedir. En yüksek sıcaklık ortalama 37 derece, en soğuk zamanlarda ise ortalama -12 derece seyretmektedir.

Bilecik Nerede? Bilecik’e Nasıl gidilir?

Bilecik ilinin yüz ölçümü 4,310 km2’dir. Bilecik ilinin coğrafi konumu ise 40° 8′ 33.2664” Kuzey ve 29° 58′ 45.5880” Doğu gps koordinatlarıdır.

Bilecik iline nasıl gidilir: Harita üzerinden mevcut konumuna tıklayarak yol tarifi alabilirsiniz.

Bilecik Tarihi ve Gezilecek Yerler

Bilecik Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik Müzesi, Yaşayan Kent Müzesi, Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, Küçükelmalı Tabiat Parkı, Pelitözü Gölpark, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi, Bilecik Açık Hava Tiyatrosu, Söğüt Çaltı Kaplıcası, Harmankaya Kanyonu gibi yerler bulunmaktadır. İlin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek adına tercih edilebilir illerimizdendir. Kültür ve doğa gezisi için harika bir durak noktaları arasında yer almaktadır.

Bilecik Valiliği resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…