İçeriğe geç

Karaçoban Mahalleleri

Karaçoban İlçesi

Karaçoban mahalleleri, Karaçoban ilçesi alan olarak Türkiye’nin beş yüz otuz birinci en büyük ilçesidir. Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Erzurum’un ilçesi olan Karaçoban, Erzurum’un yerleşim yerlerinden biridir. Karaçoban İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 571 km2’dir. Karaçoban ilçesinin rakımı ise 1.549 m olarak hesaplanmıştır. Karaçoban ilinin Kuzeyinde Karayazı, doğusunda ve güneyinde Muş, batısında ise Hınıs ilçeleri bulunmaktadır. Karaçoban ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Karaçoban İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Karaçoban ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 23.610 nüfusa sahiptir.

Karaçoban ilçesini coğrafi konumu ise 9° 21′ 2.4660” Kuzey ve 42° 6′ 45.8748” Doğu gps koordinatlarıdır.

Karaçoban Mahalleleri

Karaçoban ilçesinin 25 mahallesi bulunmaktadır. Karaçoban ilçesinin 19 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Karaçoban mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Kopal mahallesi, Kavaklı mahallesi ve Binpınar mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Karmış mahallesi, Akkavak mahallesi ve Karagöz mahalleleridir. Karaçoban ilçesi nüfus büyülüğünü ağırlık olarak kentsel yerleşim yani mahalleleri oluşturmaktadır.

karaçoban mahalle haritası
Karaçoban Mahalle Haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

KARAÇOBAN MAHALLELERİ

  1. Akkavak Mah.
  2. Bağlar Mah.
  3. Bahçeli Mah.
  4. Binpınar Mah.
  5. Bozyar Mah.
  6. Budaklı Mah.
  7. Burnaz Mah.
  8. Çatalgül Mah.
  9. Dedeören Mah.
  10. Doğanbey Mah.
  11. Duman Mah.
  12. Erenler Mah.
  13. Erhanlar Mah.
  14. Gündüz Mah.
  15. Hacılar Mah.
  16. Karagöz Mah.
  17. Karaköprü Mah.
  18. Karmış Mah.
  19. Kavaklı Mah.
  20. Kırımkaya Mah.
  21. Kopal Mah.
  22. Kuşluca Mah.
  23. Maruf Mah.
  24. Molladavut Mah.
  25. Ovayoncalı Mah.
  26. Sarıveli Mah.
  27. Seyhan Mah.

Karaçoban Tarihi ve Gezilecek Yerler

Karaçoban mahalleleri, Zernak Tepe (Kuşluca) Kalesi, Sarıveli Höyüğü ve Heftreng  gibi yerler bulunmaktadır. Erzurum ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Karaçoban Tarihi ve Gezilecek Yerler

Karaçoban Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Karayazı Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…