İçeriğe geç

Beylikova Mahalleleri

Beylikova İlçesi

Beylikova mahalleleri, Beylikova ilçesi alan olarak Türkiye’nin dört yüz elli beşinci en büyük ilçesidir. İç Anadolu bölgesinde yer alan Eskişehir’in ilçesi olan Beylikova, Eskişehir’in yerleşim yerlerinden biridir. Beylikova İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 715 km2’dir. Beylikova ilçesinin rakımı ise 771m olarak hesaplanmıştır. Beylikova ilinin Kuzeyinde ve doğusunda Mihalıççık, batısında Alpu, Güneyinde ise Mahmudiye ve Sivrihisar ilçeleri bulunmaktadır. Beylikova ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Beylikova İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Beylikova ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 6.222 nüfusa sahiptir.

Beylikova ilçesini coğrafi konumu ise  39° 41′ 21.8400” Kuzey ve 31° 12′ 20.7792” Doğu gps koordinatlarıdır.

Beylikova Mahalleleri

Beylikova ilçesinin 25 mahallesi bulunmaktadır. Beylikova ilçesinin 17 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Beylikova mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Yeni mahallesi, Yunus Emre mahallesi ve Köprübaşı mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla İmikler mahallesi, Aşağıiğdeağacı mahallesi ve Yukarıdudaş mahallleridir.

Beylikova mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

BEYLİKOVA MAHALLELERİ

  1. Akköprü Mah.
  2. Aşağıdudaş Mah.
  3. Aşağıiğdeağacı Mah.
  4. Ata Mah.
  5. Doğanoğlu Mah.
  6. Doğray Mah.
  7. Emircik Mah.
  8. Gökçeayva Mah.
  9. Halilbağı Mah.
  10. İkipınar Mah.
  11. İmikler Mah.
  12. Kızılcaören Mah.
  13. Köprübaşı Mah.
  14. Okçu Mah.
  15. Parsıbey Mah.
  16. Rahmiye Mah.
  17. Sultaniye Mah.
  18. Süleymaniye Mah.
  19. Uzunburun Mah.
  20. Yalınlı Mah.
  21. Yeni Mah.
  22. Yeniyurt Mah.
  23. Yukarıdudaş Mah.
  24. Yukarıiğdeağacı Mah.
  25. Yunus Emre Mah.

Beylikova Tarihi ve Gezilecek Yerler

Beylikova mahalleleri Uzunburun Köyü, Yalınlı Köyü, Hasan Baba Türbesi ve İmikler Köyü gibi yerler bulunmaktadır. Eskişehir ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Beylikova Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Alpu Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…