İçeriğe geç

Uzunköprü Mahalleleri

Uzunköprü İlçesi

Uzunköprü mahalleleri, Uzunköprü ilçesi alan olarak Türkiye’nin iki yüz kırk altıncı en büyük ilçesidir. Marmara bölgesinde yer alan Edirne’nin ilçesi olan Uzunköprü, Edirne’nin yerleşim yerlerinden biridir. Uzunköprü İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 1.185 km2’dir. Uzunköprü ilçesinin rakımı ise 32 m olarak hesaplanmıştır. Uzunköprü ilinin Kuzeyinde Havsa ve Uzunköprü, doğusunda ise Tekirdağ, batısında Meriç, Güneyinde ise Keşan ve İpsala ilçeleri bulunmaktadır. Uzunköprü ilçesi Marmara iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Uzunköprü İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Uzunköprü ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 60.608 nüfusa sahiptir.

Uzunköprü ilçesini coğrafi konumu ise 41° 16′ 1.1244” Kuzey ve 26° 41′ 15.6444” Doğu gps koordinatlarıdır.

Uzunköprü Mahalleleri

Uzunköprü ilçesinin 20 mahallesi bulunmaktadır. Uzunköprü ilçesinin 35 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Uzunköprü mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Cumhuriyet mahallesi, BüyükŞehsuvarbey mahallesi ve Mescit mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Demirtaş mahallesi, Balaban mahallesi ve Küçük Şehsuvarbey mahalleleridir.

uzunköprü mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

UZUNKÖPRÜ MAHALLELERİ

  1. Aşçıoğlu Mah.
  2. Atatürk Mah.
  3. Balaban Mah.
  4. Büyük Şehsuvarbey Mah.
  5. Cumhuriyet Mah.
  6. Cumhuriyet Mah.
  7. Çöpköy Mah.
  8. Demirtaş Mah.
  9. Habib Hoca Mah.
  10. Halise Hatun Mah.
  11. İstiklal Mah.
  12. Kavak Mah.
  13. Küçük Şehsuvarbey Mah.
  14. Mareşal Fevzi Çakmak Mah.
  15. Mescit Mah.
  16. Muradiye Cami Mah.
  17. Muradiye Mah.
  18. Okullar Mah.
  19. Rızaefendi Mah.
  20. Yeniköy Mah.

Uzunköprü Tarihi ve Gezilecek Yerler

Uzunköprü mahalleleri, Hürriyet Anıtı (Hürriyet Çeşmesi), II. Murat Camii, Aziz İoannis (Vaftizci Yahya) Kilisesi, Gazi Turhan Bey Camii ve Türbesi, Gazi Mahmut Paşa Çeşmesi ve Kent Müzesi gibi yerler bulunmaktadır. Edirne ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Uzunköprü Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Edirne ilçeleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…