İçeriğe geç

Çayıralan Yol Tarifi

Yozgat Çayıralan yol tarifi; yazımızda öncelikle Çayıralan şehrimize ait kısa bilgiler mevcut olup ardından, Çayıralan’a nasıl gidilir? Çayıralan yol tarifi? Çayıralan yol haritası? Çayıralan İlçeleri Yol Güzergahı? Sorularına yanıt vereceğiz.

Çayıralan İlçesi Hakkında

İç Anadolu bölgesinde yer alan Yozgat’ın ilçesi olan Çayıralan, Yozgat’ın yerleşim yerlerinden biridir. Çayıralan İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 995 km2’dir. Çayıralan ilçesinin rakımı ise 1.362 m olarak hesaplanmıştır. Çayıralan ilçesinin Kuzeyinde Akdağmadeni ve Sarıkaya, doğusunda Sivas, batısında Sarıkaya, Çandır ve Boğazlıyan, Güneyinde ise Kayseri ilçeleri bulunmaktadır. Çayıralan ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Çayıralan İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Çayıralan ilçesi 2019 yılı TÜİK verilerine göre 12.563 nüfusa sahiptir.

Çayıralan İlçesi hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Çayıralan Yol Tarifi

Bulunduğunuz konumdan Çayıralan’a yol tarifi oluşturmak için tıklayınız.

Çayıralan Yol Haritası

Harita sayesinde konuma tıklayıp yol tarifi butonuna tekrar tıkladığınızda bulunduğunuz konumdan veya seçeceğiniz başka bir konumdan Çayıralan’a yol güzergahı oluşturabilirsiniz.  

Çayıralan’a Nasıl Gidilir? Çayıralan Yol Tarifi

Çayıralan’a kara yolu ya da demir yolunu tercih ederek gidebilirsiniz. Karayolu ile özel aracınız veya kara yolu toplu taşıma araçları ile Çayıralan’a gelebilirsiniz. Çayıralan karayolu ile Yozgat şehir merkezine 128 km, İstanbul’a yaklaşık 773 km, Ankara’ya yaklaşık 320 km, İzmir’den ise yaklaşık 927 km uzaklıktadır. Hava yolu ulaşımı yoktur. Demir yolu ile ulaşımı tercih edecek olursanız TCDD seferleri sayesinde Yozgat’a demiryolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Yozgat demiryolu istasyonlarından yine özel araçla ve ya toplu taşıma araçlarıyla Çayıralan ilçesine ulaşım sağlamanız mümkün olmaktadır.