İçeriğe geç

Eskişehir Nüfusu

Eskişehir Nüfusu Nedir?

Eskişehir nüfusu, TÜİK verilerine 2021 yılında 898.369’dir. Bu nüfusun 447.761 erkek nüfusu, 450.608 ise kadın nüfusu şeklindedir. Eskişehir ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir. Son olarak il hakkında genel bilgiler verilmiştir.

Eskişehir Nüfus Dağılımı

Eskişehir ilinin yıllara göre nüfus artışı, ilçelerinin nüfusu, ilin Nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu gibi verileri tablolar ve grafikler şeklinde değerlendirilmiştir.

Yıllara Göre Eskişehir Nüfusu

Please select a wpDataTable.
eskişehir yıllara göre nüfusu
eskişehir yıllara göre nüfusu grafik

Eskişehir ili yıllara göre nüfuslarına bakıldığında sürekli artış yaşanmaktadır. 2007 ve 2021 yılına kadar kadın nüfusunun daha fazla olduğu görülmektedir.

Eskişehir İlçeleri Nüfusu

Please select a wpDataTable.

İlçelere göre Eskişehir ili nüfusuna bakıldığında en fazla nüfusa sahip olan üç ilçe; Odunpazarı, Tepebaşı ve Sivrihisar ilçeleridir. En fazla nüfus yüzdesi Odunpazarı ilçesine aittir. En az nüfusa sahip olan ilçeler ise Han, Mihalgazi ve Sarıcakaya İlçeleridir. En az nüfus yüzdesine sahip olan ise Han ilçesidir.

Nüfus Artış Hızı

Please select a wpDataTable.

Nüfus artış hızı doğal nüfus oranı ile doğum ve ölüm sayısı arasındaki farkın toplamı ile elde edilir. 2020 yılında en düşük nüfus artış hızı olup, bundan önceki yıllarda sürekli değişimler yaşanmıştır.

Eskişehir Nüfus Yoğunluğu

Please select a wpDataTable.

Eskişehir ilinin nüfus yoğunluğunu nüfus/km2 şeklinde elde edilebilir. Bunun için yıllara göre olan nüfus ve ilin yüz ölçümü (13.925 km2) verilerini kullanılmaktadır. Bu hesaplama sonucunda nüfusun artması veya azalması durumunda yoğunluklarda doğru orantılı olarak değişmektedir.

Eskişehir Hakkında

Eskişehir ilinin alan olarak Türkiye’nin on altıncı en büyük ilimizdir. MÖ 14. yüzyılda Hititler Eskişehir merkez kentli büyük bir devlet kurmuşlardı. Eskişehir ili önemi ve konumundan dolaylı Hititler döneminde Beylik olduğu kabul edilmiştir. MÖ 12. yüzyılda Anadolu’ya giren Frigler Anadolu’yu yayılmış ve Dorylaion ismi ile kente yerleşmişlerdi. Eskişehir ilinin ekonomik yapısını sanayi ve hizmet sektörleri oluşturmaktadır. Öğrenci şehri olarak da bahsedilir.

eskişehir nüfusu