İçeriğe geç

Digor Yol Tarifi

Kars Digor yol tarifi; yazımızda öncelikle Digor şehrimize ait kısa bilgiler mevcut olup ardından, Digor’a nasıl gidilir? Digor yol tarifi? Digor yol haritası? Digor İlçeleri Yol Güzergahı? Sorularına yanıt vereceğiz.

Digor İlçesi Hakkında

Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Kars’ın ilçesi olan Digor, Kars’ın yerleşim yerlerinden biridir. Digor İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 1.092 km2’dir. Digor ilçesinin rakımı ise 1.650 m olarak hesaplanmıştır. Digor ilçesinin Kuzeyinde Kars Merkez, doğusunda Ermenistan, batısında Kağızman, Güneyinde ise Iğdır ilçeleri bulunmaktadır. Digor ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Digor İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Digor ilçesi 2019 yılı TÜİK verilerine göre 21.730 nüfusa sahiptir.

Digor İlçesi hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Digor Yol Tarifi

Bulunduğunuz konumdan Digor’a yol tarifi oluşturmak için tıklayınız.

Digor Yol Haritası

Harita sayesinde konuma tıklayıp yol tarifi butonuna tekrar tıkladığınızda bulunduğunuz konumdan veya seçeceğiniz başka bir konumdan Digor’a yol güzergahı oluşturabilirsiniz.  

Digor’a Nasıl Gidilir? Digor Yol Tarifi

Digor’a kara yolu, hava yolu ya da demir yolunu tercih ederek gidebilirsiniz. Karayolu ile özel aracınız veya kara yolu toplu taşıma araçları ile Digor’a gelebilirsiniz. Digor karayolu ile Kars şehir merkezine 63.1 km, İstanbul’a yaklaşık 1.483 km, Ankara’ya yaklaşık 1.119 km, İzmir’den ise yaklaşık 1.835 km uzaklıktadır. Hava yolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehrin havalimanından Kars Şehir Merkezinde yer alan Kars Harakani Havalimanı’na gidebilirsiniz. Kars Harakani Havaalanından özel araçla ve ya toplu taşıma araçlarıyla Digor ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz. Demir yolu ile ulaşımı tercih edecek olursanız TCDD seferleri sayesinde Kars’a demiryolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Kars demiryolu istasyonlarından yine özel araçla ve ya toplu taşıma araçlarıyla Digor ilçesine ulaşım sağlamanız mümkün olmaktadır.