İçeriğe geç

Sandıklı Mahalleleri

Sandıklı İlçesi

Sandıklı mahalleleri, ilçesi alan olarak Türkiye’nin iyi yüz otuz üçüncü en büyük ilçesidir. Ege bölgesinde yer alan Afyon’un ilçesi olan Sandıklı, Afyon’un yerleşim yerlerinden biridir. Sandıklı İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 1.400 km2’dir. Sandıklı ilçesinin rakımı ise 1.120 m olarak hesaplanmıştır. Sandıklı ilinin Kuzeyinde Sinanpaşa, doğusunda Şuhut, batısında Hocalar, Güneyinde ise Kızılören ilçeleri bulunmaktadır. Sandıklı ilçesi Akdeniz iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Sandıklı İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Sandıklı ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 55.252 nüfusa sahiptir.

Sandıklı ilçesini coğrafi konumu ise 38° 27′ 54.6444” Kuzey ve 30° 16′ 21.4644” Doğu gps koordinatlarıdır.

Sandıklı Mahalleleri

Sandıklı ilçesinin 16 mahallesi bulunmaktadır. Sandıklı ilçesinin 48 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Amasya Merkez mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Çakır mahallesi, Ece mahallesi ve Şirinevler mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Dikmen mahallesi, Çiğiltepe mahallesi ve Tapduk Emre mahalleleridir.

sandıklı mahalle haritası

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

SANDIKLI MAHALLELERİ

  1. Cuma Mah.
  2. Çakır Mah.
  3. Çay Mah.
  4. Çiğiltepe Mah.
  5. Dikmen Mah.
  6. Ece Mah.
  7. Fatih Mah.
  8. Hisar Mah.
  9. Hisar Mah.
  10. İstasyon Mah.
  11. Kevser Mah.
  12. Sazak Mah.
  13. Şirinevler Mah.
  14. Tapduk Emre Mah.
  15. Yunus Emre Mah.
  16. Zafer Mah.

Sandıklı Tarihi ve Gezilecek Yerler

Sandıklı mahalleleri, Akdağ Tabiat Parkı, Sandıklı Kaplıcaları, Sadıklı Ulu Camii, Ömer Kaplıcaları, Ayazini Kasabası, Taşhan Çay ve Sultan Dağı Buzluk Mağarası gibi yerler bulunmaktadır. Afyon ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Sandıklı Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Sinanpaşa Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…