İçeriğe geç

Kırıkhan Yol Tarifi

Hatay Kırıkhan yol tarifi; yazımızda öncelikle Kırıkhan şehrimize ait kısa bilgiler mevcut olup ardından, Kırıkhan’a nasıl gidilir? Kırıkhan yol tarifi? Kırıkhan yol haritası? Kırıkhan İlçeleri Yol Güzergahı? Sorularına yanıt vereceğiz.

Kırıkhan İlçesi Hakkında

Akdeniz bölgesinde yer alan Hatay’ın ilçesi olan Kırıkhan, Hatay’ın yerleşim yerlerinden biridir. Kırıkhan İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 715 km2’dir. Kırıkhan ilçesinin rakımı ise 155 m olarak hesaplanmıştır. Kırıkhan ilinin Kuzeyinde Hassa, doğusunda ise Suriye, batısında Belen ve İskenderun, Güneyinde ise Kumlu ilçeleri bulunmaktadır. Kırıkhan ilçesi Akdeniz iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Kırıkhan İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Kırıkhan ilçesi 2019 yılı TÜİK verilerine göre 116.876 nüfusa sahiptir.

Kırıkhan İlçesi hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Kırıkhan Yol Tarifi

Bulunduğunuz konumdan Kırıkhan’a yol tarifi oluşturmak için tıklayınız.

Kırıkhan Yol Haritası

Harita sayesinde konuma tıklayıp yol tarifi butonuna tekrar tıkladığınızda bulunduğunuz konumdan veya seçeceğiniz başka bir konumdan Kırıkhan’a yol güzergahı oluşturabilirsiniz.  

Kırıkhan’a Nasıl Gidilir? Kırıkhan Yol Tarifi

Kırıkhan’a kara yolu, hava yolu ya da demir yolunu tercih ederek gidebilirsiniz. Karayolu ile özel aracınız veya kara yolu toplu taşıma araçları ile Kırıkhan’a gelebilirsiniz. Kırıkhan karayolu ile Hatay şehir merkezine 13.5 km, İstanbul’a yaklaşık 1.085 km, Ankara’ya yaklaşık 649km, İzmir’den ise yaklaşık 1.058 km uzaklıktadır. Hava yolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehrin havalimanından Hatay Şehir Merkezinde yer alan Hatay Havalimanı’na gidebilirsiniz. Hatay Havaalanından özel araçla ve ya toplu taşıma araçlarıyla Kırıkhan ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz. Demir yolu ile ulaşımı tercih edecek olursanız TCDD seferleri sayesinde Hatay’a demiryolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Hatay demiryolu istasyonlarından yine özel araçla ve ya toplu taşıma araçlarıyla Kırıkhan ilçesine ulaşım sağlamanız mümkün olmaktadır.