İçeriğe geç

Yalıhüyük Mahalleleri

Yalıhüyük İlçesi

Yalıhüyük mahalleleri, Yalıhüyük ilçesi alan olarak Türkiye’nin dokuz yüz altıncı en büyük ilçesidir. İç Anadolu bölgesinde yer alan Konya’nın ilçesi olan Yalıhüyük, Konya’nın yerleşim yerlerinden biridir. Yalıhüyük İlçesi yüzölçümü yaklaşık olarak 94 km2’dir. Yalıhüyük ilçesinin rakımı ise 1.106 m olarak hesaplanmıştır. Yalıhüyük ilçesinin Kuzeyinde Seydişehir, doğusunda, batısında ve Güneyinde ise Ahırlı ilçeleri bulunmaktadır. Yalıhüyük ilçesi Karasal iklimine sahiptir. Söz konusu olan ilçe tarım için elverişli alanları bulunmaktadır ve yatırım için uygun alanlar barındırmaktadır. Yalıhüyük İçesinin turizm noktaları da vardır. Ayrıca tarihi, doğal ve kültürel gezilecek yerleri de barındırmaktadır. Yalıhüyük ilçesi 2020 yılı TÜİK verilerine göre 1.573 nüfusa sahiptir.

Yalıhüyük ilçesini coğrafi konumu ise 37° 18′ 1.9188” Kuzey ve 32° 5′ 7.6308” Doğu gps koordinatlarıdır.

Yalıhüyük Mahalleleri

Yalıhüyük ilçesinin 4 mahallesi bulunmaktadır. Yalıhüyük ilçesinin 2 tane köy yerleşkesi bulunmaktadır. Yalıhüyük mahalleleri arasında en fazla nüfusa sahip mahalleleri sırasıyla Aşağı mahallesi ve Yukarı mahalleleridir. En az nüfusa sahip olan mahalleri ise sırasıyla Sarayköy mahallesi ve Arasöğüt mahalleleridir. Konya ili büyükşehir olduğundan bütün yerleşimler mahalle olarak tanımlanmaktadır.

Diğer mahalleleri alfabetik sırasıyla aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

YALIHÜYÜK MAHALLELERİ

  • Arasöğüt Mah.
  • Aşağı Mah.
  • Sarayköy Mah.
  • Yukarı Mah.

Yalıhüyük Tarihi ve Gezilecek Yerler

Yalıhüyük mahalleleri, Yalıhüyük, Büyük Merkez Camii, Kadir Efendi Konağı, Suğla Gölü, Çokalar Mevkii, Arasögüt Köyü ve Gölcük Yaylası gibi yerler bulunmaktadır. Konya ilinin turizm açısından önemli ve odak noktası potansiyelinde olan, dini yapıları ve tarihi yapıların yanı sıra doğal harikalarını barındıran doğa ve kültür turizmi için tercih edilmesi gereken ilçelerimiz arasında yer almaktadır.

Yalıhüyük Tarihi ve Gezilecek Yerler

Yalıhüyük Belediyesi resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz…

Tuzlukçu Mahalleleri sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz…